Всесвіт Warhammer 40000 завжди привертав увагу геймерів своєю темною футуристичною атмосферою, цікавими персонажами і глибокою історією. Ця всесвітня франшиза створила низку неймовірних ігор, які чудово передають глибокий дух цього унікального світу. І будь-який справжній поціновувач цього всесвіту повинен знати якщо не всі, то найбільш популярні тайтли Вархаммер 40к та хоча б раз торкнутись їх. У цій статті ми розглянемо кращі ігри Warhammer 40000, які ще глибше занурять вас у цей захопливий фентезійний світ.

Різноманітність всесвіту Warhammer 40000

Warhammer 40K — це всесвіт з давньою та дуже глибокою історією, що населений різними умовно хорошими, нейтральними чи злими расами, кожна з яких має свої особливості, погляди та секрети. Всі вони так чи інакше перетинаються між собою, що й створює той самий незабутній сетинг, за який світ Вархаммер 40к так люблять і цінують.

Однією з головних особливостей настільних ігор Вархаммер, поруч зі складними та цікавими механіками, є можливість вибрати сторону, за яку гравець хоче грати. Крім того, кожна сторона представлена численними фракціями, які мають свої унікальні особливості, різноманітні характеристики та технології. Ось деякі з найбільш відомих (ФРАКЦІЙ) рас у Warhammer 40K:

  • Space Marines. Суперсолдати, відомі своєю надлюдською силою та відточеними бойовими навичками.
  • Chaos Space Marines. Space Marines, які вступили до сил Хаосу, отримали демонічні здібності та інші потужні здатності.
  • Orks. Жорстокі, але своєрідно цікаві воїни, які завжди залюбки вступають у будь-яку сутичку. Багато гравців полюбляють цю расу за особливий гумор та безпосередність.
  • Eldar. Високорозвинута й старовинна раса Ельфів, які мають здатність використовувати складні таємні технології, що дають їм перевагу над супротивниками.
  • Tyranids. Жахливі космічні монстри, мета яких лише одна — зжерти все й всіх на своєму шляху.

Це далеко не повний перелік фракцій, які представлені у цьому фантастичному всесвіті та за які можна грати. Мало того, багато армій мають різноманітні підрозділи військ, кожен з яких вирізняється особливостями бою, унікальними навичками та, зрештою, зовнішнім виглядом. Все це забезпечує гравцям можливість керувати сотнями різноманітних юнітів, майстерно поєднуючи їх між собою та збираючи армію відповідно до своїх тактичних і стратегічних задумів. Це гарантує завжди хороший, незвичний та унікальний ігровий досвід.

ТОП кращих ігор зі світу Warhammer 40K

Різноманіття настілок по всесвіту Вархаммер 40к — ще одна з причин популярності франшизи. Це забезпечує гравцям можливість освіжити свій ігровий досвід, а також підібрати гру відповідно до настрою компанії та часу, який можна витратити на сесію. Серед найпопулярніших маленьких настільних ігор по Warhammer 40000 слід виділити:

  • Kill Team. Ця настільна гра дає гравцям можливість відчути себе частиною елітного загону вибраної вами фракції, що висаджуються на ворожі планети й знищують загони ворогів. Тут пропонується швидкий і динамічний геймплей, який відмінно підходить для дружніх вечірніх посиденьок.
  • Horus Heresy. Гравцям пропонується стати свідками легендарної кампанії Єресь Хоруса — масштабної громадянської війни у всесвіті Вархаммер, яка є однією з найголовніших подій в історії світу. 
  • Age of Sigmar. Всесвіт, який описується як магічна реінкарнація після апокаліпсису у світі Вархаммер. Він був створений після краху попереднього всесвіту, тобто ця серія настілок є таким собі переосмисленням франшизи.
  • Warcry. У серії Warcry гравці управляють малими загонами воїнів і змагаються за владу та ресурси у світі Age of Sigmar. Гра надає можливість створити свій власний загін і змагатися з іншими гравцями в інтенсивних і швидких битвах.
  • Necromunda. Назва Necromunda походить від імені однойменного міста-колонії у всесвіті Warhammer 40000. Настілка фокусується на підземних бандитських війнах і взаємодії між групами розбійників. Гравці беруть на себе роль лідера групи бандитів і ведуть свою команду через складні міські лабіринти, борючись з іншими угрупованнями, здобуваючи ресурси, ініціюючи торгівлю та розвиваючи свого персонажа. 
  • Bloodbowl. BloodBowl — це комічна й цікава гра, де на полі футбольного майданчика відбуваються нестандартні події, включаючи бійки та багато інших пригод. Гра поєднує в собі спорт та стратегію в унікальному фентезійному всесвіті Warhammer Fantasy.
  • Adeptus Titanicus. В Adeptus Titanicus гравці беруть під контроль Титанів, які є одними з найважливіших інструментів бойової сили у всесвіті Warhammer 40000. Гра розглядає деталі та тактичні аспекти командування цими великими машинами, включаючи їх рух, стрільбу та обладнання. Гравці будуть боротися проти інших Титанів, виконувати завдання та брати участь у складних битвах.

Ці ігри допоможуть вам поринути у світ Warhammer 40k та відчути себе частиною неймовірного та величезного сеттінгу, що вже 40 років дарує надзвичайні та круті емоції. Відчуйте епічність, космічних баталій Вархаммер 40к, або боріться за контроль світу магією, мечем та драконами у Warhammer Age of Sigmar.